ترس یکی از واکنش های طبیعی بدن انسان است که به قدمت تاریخ در انسانها وجود دارد. در اصل ترس یک مکانیزم دفاعی بدن انسان برای حفظ او در برابر تهدیدات احتمالی است که تا امروز باعث بقای انسان در کره زمین شده است. امروز قرار است تا به بررسی این موضوع بپردازیم که ترس چیست و چرا اکثر انسانها به ترس علاقه دارند؟
یکی از دلایلی که این مقاله را در اختیار شما عزیزان قرار دادیم اینست که خیلی از نوجوانان و جوانان امروزی علاقه بسیار زیادی به ژانر ترسناک دارند، مدعای این حرف انتخاب اتاق فرار ترسناک در بیشتر اوقات است و حتی شما در بخش فیلمهای سینمایی هالیوودی هم میتوانید این موضوع را به وضوح ببینید که ژانرهای ترسناک در بین قشر جوان طرفداران بیشتری دارند.
از همین رو علاقه و میل در بازیهای فکری هم به سمت ژانرهای ترس و دلهره است و قرار است بررسی کنیم چرا ترس باید برای ما جذاب باشد؟!
شاید دقت کرده باشید که وقتی ما میترسیم چشمانمان درشت میشود و حرکات غیر ارادی انجام میدهیم و دانشمندان بزرگی مثل چارلز داروین هم درباره ترس تحقیقاتی داشته است و بیان کرده که چهره ترسیده یا هراس زده نتیجه سفت شدن غریزی عضلات در مواجه با اتفاقات غیرقابل پیشبینی است.
وقتی میترسیم چه واکنشی در مغز ما رخ میدهد؟
همانطور که اشاره کردیم وقتی مغز ما احساس خطر میکند هورمونی را مترشح میکند که ما میترسیم. زمانیکه شما عاملی خطرناک یا تهدیدآمیز میبینید آمیگدال که بخشی بادامی شکل در لیمبیک مغز است فعال میشود. آمیگدال وظیفه بخش عاطفی مغز را کنترل میکند. پس وقتی شما میترسید آمیگدال مغز شما فعال شده و هورمون استرس نیز ترشح میشود. که در نهایت موجب رفتارهایی میشود که شما در هنگام ترس آن ها را بروز میدهید.
آیا ترس، لذت بخش است؟
واژه ترس موضوعی بسیار پیچیده است چرا که دلیل آن اینست که تجربه ترس و لذت برای هر فرد منحصر به فرد است. از طرف دیگری هم ترس موجب میشود که حواس شما پرت شود. همین موضوع باعث میشود خیلی از افراد به همین دلیل به ترس علاقه داشته باشند و از آن لذت ببرند.
امروزه خیلی از افراد برای اینکه از دغدغههای زیادی که در زندگی روزمره وجود دارد دور شوند و چون ترس شما را برای مدتی کوتاه از این دغدغهها دور میکند افراد علاقه زیادی به ژانر ترسناک دارند.
تفاوت ترس واقعی و غیرواقعی
ما در مقولهی ترس هم بحث واقعی بودن و غیرواقعی بودن را داریم. اگر دقت کرده باشید در خیلی از اتاق فرارها شما بعد از اینکه از روی ترس داد یا جیغ میزنید این جیغ بعد از چند لحظه تبدیل به خنده میشود چرا که مغز انسان بسیار هوشمند است و میتواند پس از لحظاتی کوتاه با تحلیل و تفسیر موقعیت تشخیص میدهد که ترس واقعی بوده یا غیرواقعی است.
ولی زمانی که تشخیص دهد شرایط به صورت واقعی تهدیدآمیز است، ترس شما نیز واقعی میشود که قرار نیست در این مقاله درباره این موضوع صحبت کنیم.
باید در اتاق فرار بترسیم یا نه؟
اتاق فرار در اصل یک سرگرمی است و شما باید بتوانید در وهله اول از آن لذت ببرید و لحظات جذابی و به یاد ماندنی را برای خود رقم بزنید ولی موضوع اصلی اینجاست که عامل ترس علاوه بر اینکه بعث میشود شما دغدغههای خود را فراموش کنید از طرفی باعث میشود شما تمرکز نداشته باشید که برای موفقیت در اتاق فرار فاکتور خوبی نیست.
پس نتیجه میگیریم که شما باید ترس خود را متعادل نگه دارید تا هم از حضور در بازی سرگرم شوید و از طرف دیگر هم بتوانید با تمرکز بالا معماها را حل کنید و از اتاق فرار خارج شوید.
البته ما در مجله کج بریم مقاله با عنوان چگونه در اتاق فرار نترسیم نوشتیم که مفصل به بررسی این موضوع پرداختیم و در صورتی که علاقه داشتید میتوانید آن را مطالعه کنید.
ترس باعث افزایش خلاقیت میشود؟!
ترس در واقع دشمن تمرکز و تفکر است ولی میتوان درباره آن استثنائاتی قائل شد و باید در ابتدا مشخص کنیم که چه ترسی قاتل خلاقیت و تفکر انسان است. معمولا زمانی مغز شما متوجه میشود که ترس غیرواقعی است خلاقیت بیشتری برای رهایی از آن شرایط به خرج میدهد پس میتوان این طور هم گفت که ترس موجب افزایش مهارت خلاقیت شما میشود.
پس پیشنهاد ما این است در اتاق فرار هم بترسید، و هم نترسید!!
در این مقاله سعی کردیم تا شما را با ترس و مزایا و معایب آن آشنا کردیم تا بدانید که این قوه غریزی میتواند باعث نشاط شما شود و بتوانید این حس را در اتاق فرار مدیریت کنید.
امیدواریم از اطلاعات این مقاله مجله کج بریم لذت ببرید و نظرات و تجربیات خود را با ما و علاقه مندان به اشتراک بگذارید.