هر آنچه باید در رابطه با پارک ساعی بدانید.
متناسب با وسعت زیاد تهران، جاذبههای گردشگری متعددی نیز در این شهر بزرگ وجود دارند که با مراجعه به هر کدام از آنها میتوان یک روز عالی و یا یک آخر هفته خاطرهانگیز را برای خود رقم زد. در این مقاله از مجله کج بریم قصد داریم یکی از پارکهای زیبای تهران را به شما معرفی کنیم تا شاید بتوانیم به شما در انتخاب یک مکان تفریحی زیبا برای آخر هفتهتان کمکی کرده باشیم.
معرفی پارک ساعی
قطعاً اگر بخواهید برای میهمانان خود که از شهرهای دور و نزدیک به تهران آمدهاند مکانی را برای یک پیکنیک یک روزه انتخاب کنید، پارک ساعی، بهعنوان یکی از بهترین و دیدنیترین پارکهای تهران گزینه ایدهآلی خواهد بود؛ چرا که از همان محل ورودی پارک تا قسمت خروجی آن جاذبههایی وجود دارد که برای هر فردی جذاب و چشمنواز است.
آرامشی از جنس سکوت در پارک ساعی
پارک ساعی یکی از بوستانهای دیدنی شهر تهران با وسعتی حدود 12 هکتار است که چشم هر بینندهای را به طبیعت زیبا و بکر و جاذبههای دیدنی خود خیره میکند. یکی از مزیتهای این پارک این است که گمان میکنید در محلی خارج از سروصدا و هیاهوی شهر تهران زندگی میکنید، چون با وجود اینکه این پارک در کنار دو خیابان پر سروصدا واقع شده است اما به محض ورود به داخل پارک دیگر خبری از آلودگی صوتی ناشی از صدای بوق خودروها نبوده، در عوض از صدای پرندگان، فوارهها، صدای هیجان ناشی از بازی کودکان لذت خواهید برد.
این پارک فضاهای متعددی برای علایق و سلایق مختلف دارد، از یک پیادهروی خلوت و دنج مخفی شده در میان درختان و بوتهها گرفته تا تماشای انواع طاووسهای با پرهای رنگارنگی که در باغ پرندگان زندگی میکنند را میتوانید در این پارک زیبا نظارهگر باشید.
پیشینه پارک ساعی
گفته میشود تأسیس این پارک از سال 1329 که در ابتدا بهصورت یک زمین 30 هکتاری که از ونک آغاز و تا عباسآباد کشیده میشد آغاز شده است. طراحی اصلی این مکان در دهه 40 توسط معماری به نام حسین محجوبی که از معماران بنام ایرانی بوده است آغاز شده و در سال 1352 یعنی 10 سال بعد به بهرهبرداری رسیده است.
درختکاری در پارک ساعی بهصورت پلکانی و به شیوه جنگلکاری توسط فردی به نام کریم ساعی صورت گرفته و در نهایت پس از واگذاری این پارک به شهرداری، طرحهای نوسازی روی آن اعمال و جویبارها، انواع زمینهای بازی و سایر امکاناتی که در زیر به آنها خواهیم پرداخت به آن اضافه شده است.
وجود تندیس مهندس ساعی در این پارک نشان از اهمیتی دارد که این فرد به درخت و درختکاری میداده است و به همین دلیل این تندیس بهصورت نشسته روی نیمکت در گوشهای از پارک قرار داده شده تا نشان دهد که این فرد تا ابد از درختان این پارک مراقبت خواهد کرد.
تنوع گونههای جانوری و گیاهی پارک ساعی، لذت دوچندان برای چرخش در این محل را فراهم میآورد.
در این پارک دلنشین و جذاب شما شاهد انواع گونههای جانوری که در قسمت باغوحش این مکان قرار دارند خواهید بود، از انواع آنها میتوان به همستر، طوطی، طاووس، اردک، قو، مرغابی، سنجاب، غاز و … اشاره کرد که بازدید از آنها برای عموم آزاد و رایگان است.
علاوه بر موجودات زنده انواع مجسمههای حیوانات مختلف با ذکر نامشان نیز در این پارک قرار داده شدهاند، با این تفاسیر میتوان گفت پارک ساعی علاوه بر اینکه مکان تفریحی برای کودکان و بزرگسالان است، میتواند محلی برای آموزش علمی کودکان و یا محک زدن سواد آنها نیز باشد.
از انواع تنوع گیاهی این پارک نیز میتوان درخت چنار، سرو، نارون، ماگنولیا و … را نام برد که به دلیل طراحی آن به سبک ژاپنیها این قسمت از پارک به نام باغ ژاپنی معروف است.
فعالیتهای فرهنگی پارک ساعی
در پارک ساعی علاوه بر زیباییهای جذاب طبیعی و فضای آرامبخش و دنج و دلنشین مکانهای دیگری برای انجام انواع فعالیتهای فرهنگی هنری نیز وجود دارد. فرهنگسرا، سرای محله و آمفیتئاتر و کتابخانه از انواع مکانهای فرهنگی این پارک است که محلی برای شرکت در کلاسهای فرهنگی و هنری و استفاده از انواع کتابهای موجود در کتابخانه را برای عموم فراهم کرده است.
سایر امکانات تفریحی پارک ساعی
پارک ساعی علاوه بر جذابیتهایی که برای عموم افراد دارد، به دلیل دارا بودن انواع زمینهای ورزشی چون زمین اسکیت، زمین تنیس روی میز و از همه مهمتر زمین بازی کودکان، در جذب افراد علاقهمند به ورزش نیز بسیار موفق عمل کرده است.
وجود چندین کافه و بوفه که ترجیحاً در زمینه سرو انواع نوشیدنیهای گرم و سرد فعالیت دارند نیز شرایط ایدهآلی برای تر کردن گلوی بازدیدکنندگان حین پیادهروی در این مکان آرامبخش را فراهم خواهد کرد.
وجود آبنمای موزیکال، آلاچیقها، برکه و وسایل ورزشی و سرویسهای بهداشتی نیز از دیگر امکانات رفاهی پارک ساعی است که گردش در این مکان را برای افراد راحتتر مینماید.
مسیرهای دسترسی به پارک ساعی
پارک ساعی در موقعیتی قرار گرفته است که بهراحتی و با استفاده یک خط بیآرتی (راه آهن- تجریش یا پارکوی)، بدون دغدغهی یافتن جای پارک خود را به آنجا برسانید. کافی است با استفاده از این بیآرتی در ایستگاه آبشار و یا ایستگاه پله سوم پیاده شده و با اندکی پیادهروی خود را به پارک برسانید، یکی دیگر از مسیرها استفاده از تاکسیهای خطی ونک است که مسیرشان تا پارک ساعی ادامه دارد.
اگر قصد استفاده از مترو را دارید، میتوانید در ایستگاه میرزای شیرازی پیاده شده و با یک پیادهروی کوتاه خود را به بیآرتیهای ولیعصر برسانید، سپس با پیاده شده در ایستگاه پله سوم وارد پارک شوید.
در صورتی که تمایل به رفتن به پارک ساعی با ماشین شخصی خود را دارید نیز جای هیچ نگرانی وجود نخواهد داشت، این پارک با داشتن هفت محل ورودی به شما این امکان را میدهد که اولاًً از مکانهای نزدیک به محل اقامت خود اقدام به وارد شدن به پارک نمایید و از طرفی با این مقدار محل ورود قطعاً مشکل چندانی برای پارک خودروی خود نخواهید داشت.
بهعنوان سخن آخر اینکه، در صورت تمایل به داشتن یک پیادهروی عاشقانه در یک محیط آرام و دلنشین که صدای پرندگان و آب جلابخش روح شما باشد میتوانید پارک ساعی را انتخاب کرده و از گذراندن چندین ساعت آرام در فضای دنج این پارک ذهن خود را خالی از دغدغههای روزانه نموده و از بودن در کنار عزیزان خود لذت ببرید.
ما در سایت کج بریم در تلاش هستم تا شما بتوانید لحظات مفرح و شادی را در زمانهای فراغت تجربه کنید. امیدوارم که ای از این مقاله لذت برده باشید. لطفا نظرات و تجربیات خود را با ما به اشتراک بگذارید.
2 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
سلام
خیلی خیلی کامل توضیح داده بودید .دست نویسنده عزیز برای این مقاله درد نکنه .باتشکر
سپاس